Výmena stupačiek bytových domov

Špecializujeme sa na inštaláciu, opravy a údržbu stupačiek pre váš domov či komerčné priestory. Naša práca je založená na presnosti, bezpečnosti a používaní najmodernejších technológií, aby sme zabezpečili spoľahlivé a dlhodobé riešenia. Naši odborníci sú pripravení prispôsobiť sa vašim požiadavkám a poskytnúť kvalitné služby na mieru.

ZVISLÉ ROZVODY 

Výmena rozvodov vody, kanalizácie a plynu je nevyhnutná v starších panelových domoch kvôli netesnostiam a ohrozeniu bezpečnosti. Potrubia v panelových domoch starších ako 30 rokov sú často na hranici životnosti. Poruchy ako korózia a zúženie priemeru potrubia sú dôvodom výmeny stúpačiek.
Naša spoločnosť používa kvalitné materiály Rehau s 10-ročnou zárukou.

Zlepšenia po výmene:
– Kvalita vody
– Zvýšenie prietoku
– Úspora nákladov na ohrev vody
– Predchádzanie haváriám
– Dlhá životnosť potrubia

VODA A KANALIZÁCIA

– výmena vodomerov
– výmena dažďových zvodov
– vonkajšie a vnútorné rozvody vody
– obnova kanalizačných revíznych šácht
– rekonštrukcia ležatých a zvislých rozvodov
– hydraulické vyregulovanie rozvodov vody TÚV

KÚRENIE

– údržby a opravy
– výstavba kotolní
– výmena stupačiek ÚK
– montáž tepelných čerpadiel
– montáž solárnych systémov
– hydraulické vyregulovanie rozvodov ÚK
– izolovanie rozvodov ústredného kúrenia
– montáž podlahového kúrenia a radiátorov
– montáž splyňovacích a elektrických kotlov

PLYNOFIKÁCIA

– projektovanie inžinierskych sietí
– vonkajšie a vnútorné rozvody plynu
– revízne skúšky plynových zariadení
– dodávka a montáž plynových prípojok
– špecializované prehliadky bytových domov
– montáž plynových kotolní a regulačných staníc

LIKVIDÁCIA AZBESTU

– likvidácia nebezpečného odpadu bez ohrozenia vlastníkov bytov
– špeciálna demontáž kanalizačných potrubí
– zabezpečenie priestoru rekonštrukcie proti úniku azbestocementových častíc do ovzdušia
– komplexné spracovanie potrebnej dokumentácie s RÚVZ
– stabilizácia a likvidácia zdraviu škodlivých azbestocementových materiálov

5 dôvodov prečo vymeniť rozvody v bytovom dome

1. Riziko havárie

Hlavnými dôvodmi pre výmenu rozvodov vody, kanalizácie a plynu v bytových domoch sú poruchy, hygiena, hlučnosť alebo možné ohrozenie bezpečnosti obyvateľov. Teória a prax sa jednoznačne zhodujú, že po obnove rozvodov dochádza k zaujímavej úspore energie a tým aj výdavkov obyvateľov.  Na základe nadobudnutých skúseností ponúkame komplexné riešenia pri výmene ležatých a stúpacích rozvodov, počínajúc poradenstvom pred realizáciou (ŠFRB), obhliadkou Vášho bytového domu a spracovaním projektovej dokumentácie. Realizácia zahŕňa výmenu vodovodných potrubí, plynu aj vzduchotechniky.

2. Vysoké náklady

Staré rozvody z pozinkovanej ocele sú spravidla veľmi slabo tepelne izolované, miestami izolácia chýba úplne. Takže možno konštatovať, že tepelno-izolačné vlastnosti rozvodu zďaleka nespĺňajú dnešné nároky na energetickú hospodárnosť a plytvajú tak energiou na ohrev teplej vody. Naopak, nové rozvody teplej vody sú vybavené veľmi účinnou minerálnou tepelnou izoláciou, optimálne v zmysle vyhlášky č. 828/2012 Z.z. Po každej obnove je nutnosť hydraulicky vyregulovať sústavu teplej vody na bytovom dome, o čom hovorí Zákon č. 321 / 2014 Z.z. o energetickej efektívnosti. Dôležitou úlohou hydraulického vyregulovania je zabezpečiť v každom úseku riešeného systému požadované prevádzkové parametre, z ktorých medzi najdôležitejšie zaraďujeme správny prietok a teplotu pracovnej látky. Je dôležité si uvedomiť, že nesprávne hydraulicky vyregulovaný systém prináša rôzne prevádzkové nedostatky na základe ktorých sa neúmerne zvyšujú náklady.

3. Poškodenie zdravia

Voda zo zdravotného hľadiska môže v prípade kontaminácie spôsobiť poškodenie zdravia alebo byť faktorom prenosu infekčných ochorení. Ide predovšetkým o pôvodcov črevných nákaz, najmä brušného týfusu, bakteriálnej dyzentérie, cholery, vírusovej hepatitídy A, enteroviróz, parazitárnych a iných ochorení. Nebezpečné môžu byť aj zvýšené koncentrácie chemických látok, ktoré môžu spôsobiť akútne poškodenie organizmu alebo pri dlhodobom príjme chronické ochorenie. V pozinkovaných oceľových rúrach sa farba vody, hlavne pri stagnácii, mení v dôsledku korózie potrubia na hnedú a hrdzavú. Rozpustné železo dodáva vode okrem zafarbenia aj špecifickú chuť a môže byť živnou pôdou pre mikroorganizmy.

4. Azbest

Azbest je pre ľudský organizmus vysoko škodlivý. Jeho nebezpečnosť spočíva v malých rozmeroch jeho vlákien. Pri mechanickom poškodení napr. pílení, brúsení, vŕtaní sa vlákna azbestu dostávajú do ovzdušia. Vdýchnutím sa dostávajú do pľúc, kde sa usadia do pľúcnych mechúrikov, dráždia ich a postupom času okolo nich môže vzniknúť rakovinový nádor. V rámci likvidácie azbestu na jednotlivých stavbách je nutná spolupráca s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a Úradom životného prostredia. Naša spoločnosť zabezpečuje komplexné spracovanie potrebnej dokumentácie. Sme jedna z mála firiem, ktoré majú oprávnenie na nakladanie s nebezpečným odpadom.

5. Bezpečnostné riziká

Netesnosti, zatekanie, hlučnosť a možné ohrozenie bezpečnosti obyvateľov – to sú dôsledky havarijného stavu stúpačiek v starších bytových domoch. Čiastočné opravy kanalizačných a vodovodných potrubí problém neriešia. Obzvlášť unikajúca splašková voda a s tým spojená korózia plynových potrubí predstavuje bezpečnostné riziko. Preto sa táto problematika logicky zaradila medzi priority, ktoré bude musieť v krátkej dobe riešiť väčšina spoločenstiev vlastníkov bytov, bytových družstiev.

Ako to funguje

01

Konverzácia

Spoločné konzultácie o potrebách a požiadavkách zákazníka

02

Plánovanie

Detailné plánovanie práce a dostupných možností pre realizáciu

03

Realizácia

Skúsené a spoľahlivé vykonanie práce pod dohľadom odborníkov

Získajte bezplatné poradenstvo ešte dnes!

Kontaktujte nás a získajte našu pomoc pri Vašom projekte.

Návrat hore
© 2024 INSTALL – MONT s. r. o. Napísať správcovi stránky Ochrana osobných údajov a cookies
Táto webstránka používa súbory cookie na zlepšenie poskytovaných služieb. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním.